Bezoek onze laatste ijslandvaarder Amandine

‘De Amandine 0.129’ was de laatste IJslandvaarder en herinnert ons aan de meest beruchte periode uit de Vlaamse visserijgeschiedenis, toen onze vissers wekenlang de mooiste en lekkerste vis achterna gingen naar het ijskoude maar zuivere water rond IJsland. Veel vissers bekochten dit destijds met hun leven.

De IJslandvaarder werd door de stad Oostende aangekocht en volledig gerenoveerd. De modernste audiovisuele technieken werden aangewend om het leven aan boord van een iJslandvaarder zo authentiek en realistisch mogelijk weer te geven. Die aanpak wordt ook aangehouden voor de inrichting van het dek, het visruim, de kajuiten, de machinekamer… Met levensgrote poppen, geluiden en zelfs geuren wordt de indruk gewekt dat men echt aan het varen is. Rond de achterzijde van het schip een tweede blikvanger: de reconstructie van een straatje uit het Oostendse Visserskwartier anno 1960 jaren met winkeltjes, een café en zelfs een bordeel.

Praktische informatie

€ 4,00/persoon
€ 2,00/kinderen 4-12 jaar
Kind < 4 jaar: gratis
€ 3,00/persoon (groep min. 20 personen)
€ 2,00/persoon (schoolgroepen)
€ 3,00/begeleider 
Eén begeleider gratis per 15 leerlingen en op vertoon van een lerarenkaart.

Locatie

Vindictivelaan 35 (rechtover station) 8400 Oostende

Openingsuren

Elke dag open behalve op maandag en vrijdag.

Informatie & reservaties

Contacteer de Amandine voor meer info of reservaties per telefoon op 059 51 70 100473 59 08 43 of per mail op zeilschip.mercator@telenet.be.

bezoek de website

Deel deze activiteit

Copyright 2022 Oostende Maritiem | Site by Valuency